Pizzasteen Small Ø 23cm
Pizzasteen Small Ø 23cm  2

Pizzasteen Small Ø 23cm

  • Geschikt voor (keramische) barbecues en ovens
  • 1 cm dik
€ 17,55
incl. 21% BTW
Product video's
Artikelomschrijving

Het traditionele houtoveneffect

Maak barbecueën nog leuker door er een pizza op te bakken met behulp van een pizza steen. Deze pizzastenen hebben een klein formaat en zijn geschikt voor de kleinere barbecues en ovens, bijvoorbeeld van Weber, The Bastard of Outdoorchef. Met een pizzasteen wordt het traditioneel Italiaanse houtoveneffect nagebootst. Steen heeft als eigenschap dat het warmte goed opneemt en ook vasthoudt. Wanneer het pizzadeeg in aanraking komt met de pizzasteen, zal het vocht daardoor uit het deeg verdampen. Het resultaat? Een heerlijk krokante pizza! 

Het gebruik

De pizzasteen is zowel geschikt voor op de barbecue als in de oven. Laat de pizzasteen tegelijk met de barbecue of oven opwarmen. Wanneer je dit niet doet, kan het zijn dat de steen breekt door de snelle temperatuurovergang. De steen is erg dun, waardoor je direct kunt beginnen met bakken zodra de barbecue/oven op temperatuur is. Om een nog beter resultaat te behalen, kun je voordat je begint met bakken de pizzasteen een kwartiertje langer laten opwarmen.

Het onderhoud

Het is erg eenvoudig om de pizzasteen te onderhouden. U hoeft na gebruik alleen de eventueel achtergebleven etensresten eraf te krabben. Was de steen echter nooit met water! De kans dat de pizzasteen afbreekt wanneer u hem weer gebruikt wordt hierdoor namelijk vergroot. Dit komt doordat de steen het water opzuigt als een soort spons. De pizzasteen kan gebruiken na veelvuldig gebruik, maar dit heeft gelukkig geen enkele invloed op de smaak en kwaliteit van de pizza.

Lees meer
Specificaties
  • Pizzasteen
  • PS-small-23
  • 22 cm
  • 7081266364559