Pizzasteen Medium Ø 33cm + gratis braadthermometer
Pizzasteen Medium Ø 33cm + gratis braadthermometer 2

Pizzasteen Medium Ø 33cm + gratis braadthermometer

  • Geschikt voor (keramische) barbecues en ovens
  • 1 cm dik
€ 22,55
incl. 21% BTW
Product video's
Artikelomschrijving

Bak traditioneel Italiaanse pizza's 

Maak barbecueën nog leuker door er een pizza op te bakken met behulp van een pizza steen. Deze pizzastenen hebben een middelgroot formaat en zijn geschikt voor de middelgrote barbecues en ovens, bijvoorbeeld van Weber, The Bastard of Outdoorchef. Wilt u zelf pizza’s bakken zoals u deze bij de pizzeria krijgt? Dat kan met een pizzasteen. Een pizzasteen bootst namelijk het traditionele houtoveneffect na. Het geheim hiervan zit in het materiaal. Steen heeft als eigenschap dat het warmte goed opneemt en ook vasthoudt. Wanneer het pizzadeeg in aanraking komt met de pizzasteen, zal het vocht daardoor uit het deeg verdampen. Het resultaat? Een heerlijk krokante pizza!

Het gebruik

De pizzasteen is zowel te gebruiken op uw barbecue als in uw oven. Het is belangrijk dat u uw pizzasteen tegelijk met uw barbecue of oven opwarmt. Wanneer u dit niet doet, is er een kans dat de steen breekt door de snelle temperatuurovergang. De steen is erg dun, waardoor u direct kunt beginnen met bakken zodra de barbecue/oven op temperatuur is. Om een nog beter resultaat te behalen, kunt u voordat u begint met bakken de pizzasteen een kwartiertje langer laten opwarmen.

Het onderhoud

De pizzasteen is erg eenvoudig te onderhouden. U hoeft na gebruik alleen de eventueel achtergebleven etensresten eraf te krabben. Was de steen echter nooit met water! De kans dat de pizzasteen afbreekt wanneer u hem weer gebruikt wordt hierdoor namelijk vergroot. Dit komt doordat de steen het water opzuigt als een soort spons. De pizzasteen kan gebruiken na veelvuldig gebruik, maar dit heeft gelukkig geen enkele invloed op de smaak en kwaliteit van de pizza.

Lees meer
Specificaties
  • Pizzasteen
  • PS-medium-33
  • 34 cm
  • 7081251196936