Outdoor cooking

COOX

Er gaat niets boven koken in de buitenlucht. COOX produceert kooktoestellen waarmee je in de buitenlucht de meest heerlijke gerechten kunt bereiden. Met de COOX stove kun je koken, braden, grillen, stoven en zelfs frituren. Met de COOX Go Grill die je op de COOX kunt zetten, kan ook nog worden gebarbecued. Maar er zit meer achter de COOX kooktoestellen voor buiten. Met de aanschaf van een COOX stove kunnen in arme landen miljoenen levens worden gered en lever je een bijdrage aan het oplossen van het klimaatprobleem.

Koken met een COOK stove

De COOX is een kooktoestel dat je overal kunt gebruiken: op de camping, in de tuin of tijdens het vissen. De COOX stove wordt verwarmd met hout dat je zelf in het bos sprokkelt of kunt kopen bij een bouwmarkt. Dit hout hoeft enkel onderin de COOX worden neergelegd, waarna de stove warm zal worden. De COOX stove maakt optimaal gebruik van de warmte die wordt afgegeven, waardoor niet veel hout gebruikt hoeft te worden. De warmte komt direct terecht op het kookoppervlak. Met een COOX wordt dus efficiënt verbrand. Daarnaast is de COOX zo ontworpen dat er minimale rookontwikkeling ontstaat. Doordat de COOX stove enkel op sprokkelhout werkt, kun je op iedere locatie koken. De stove is daarnaast erg makkelijk mee te nemen in de auto of caravan, mede doordat het een echt lichtgewicht is. Dit maakt dat de COOK stove ideaal is om mee te nemen op vakantie of in de tuin te zetten.

Een betere wereld

Wereldwijd koken 2,9 miljard mensen dagelijks op een open vuur. Dit gebeurt vaak binnen in bijvoorbeeld huisjes van hout of stro. Bij het koken op open vuur komt niet alleen veel CO2, maar ook veel rook vrij. Jaarlijks sterven miljoenen mensen aan de gevolgen hiervan. Een aantal jaar geleden zijn onderzoekers er achter gekomen dat koken op open vuur ernstigere gevolgen heeft voor de gezondheid en het klimaat dan verwacht. De COOX stove als vervanging van koken op open vuur bespaart jaarlijks 1 tot 4 ton CO2. Dit komt omdat de COOX stove een ‘clean cookstove’ is, wat betekent dat er vrijwel geen rookontwikkeling ontstaat tijdens het koken. Met de aanschaf van elke COOX die in Nederland verkocht wordt, gaat €15 naar een cookstove project in een ontwikkelingsland. Van dit bedrag kan een cookstove betaalbaar gemaakt worden voor de armste mensen in een ontwikkelingsland.  Met de aanschaf van een COOX geniet je van de heerlijkste maaltijden in de buitenlucht, red je een leven én lever je een bijdrage aan het reduceren van de CO2-uitstoot.

Lees meer