Outdoor cooking

Dutch Design

Dutch Design

Dutch Design is een engelstalige term voor industriële vormgeving, en dat is precies waar Dutch Design voor staat! Wanneer jij op zoek bent naar de beste manier om te grillen, ben je bij Dutch Design aan het goede adres. 

Dutch Design staat garant voor oer-Hollandse makelij. Een Hollandser product dan van Dutch Design kan je dus niet krijgen. Door het gebruik van hoogwaardig blank staal zijn de producten ook van hoge kwaliteit en derhalve erg duurzaam. Omdat de prijs ook nog eens zeer aantrekkelijk is, let jou niets meer dan snel te kijken op onze pagina van Dutch Design!

Grillen…

Het paradepaardje voor Dutch Design is natuurlijk de Grill Tube, die de perfecte combinatie is van koken én grillen. En dat tegelijkertijd! In de tube kan je vuur laten branden door middel van hout, kolen of briketten. De warmte die de tube vervolgens uitstraalt, maakt het mogelijk om buiten de tube spiesen met gevogelte, vlees, groente of vis te grillen. Deze roestvrij stalen (bijgeleverde!) spiesen hang je aan de zes haken en zo kan je gemakkelijk zien of hetgeen je aan het grillen bent al klaar is om te verhuizen naar je bord. De warmteafgifte aan de buitenkant van de tube kan oplopen tot maar liefst 475 graden Celsius bij normaal gebruik. Je kan de spiesen op verschillende afstanden van de buis hangen, zodat je optimale controle over het grillproces houdt. En het is natuurlijk extra leuk om te kijken hoe jouw vlees en groenten mooi gaar worden aan de haken.

… én koken

Maar de Grill Tube is nog net iets veelzijdiger. Want naast het grillen kan je, tegelijk wanneer je ook grilt, de tube gebruiken voor het koken met bijvoorbeeld deze of een van onze andere vele pannen, ketels zoals deze van Bonfire, en natuurlijk de Dutch Ovens. Kijk voor ons gehele assortiment van Dutch Ovens snel op onze pagina, om jouw buitenkeuken compleet te maken! De afstand tussen de bodem waar de pan of ketel op staat, en de Grill Tube zorgt ervoor dat je optimaal gebruik maakt van de warmte die van de Grill Tube afkomt. Zo verspil je geen warmte en breng je water of iets anders op de gemakkelijkste manier aan de kook.

Gemakkelijk te vervoeren

De Grill Tube is los van zijn handige gebruiksmogelijkheden ook gemakkelijk te vervoeren. De drie poten zijn demontabel, net als de zes haken voor je spiesen. Ze kunnen allen in de Grill Tube worden opgeborgen, waardoor de Grill Tube gedemonteerd slechts een diameter heeft van 14 centimeter en een hoogte van slechts 41 centimeter. Met een gewicht van slechts 5 kilo til je de tube zo op. Wanneer je geen zin hebt om elke keer de Grill Tube uit elkaar te halen, is er niets aan de hand. Want gemonteerd is tube 65 centimeter hoog en 38 centimeter doorsnee.

De Grill Tube in mooie houten kist

Om door te gaan in de trend van stoere, industriële vormgeving, oftewel Dutch Design, kan jij jouw Grill Tube ook nog eens heel fancy opbergen. Want wij leveren op jouw verzoek een prachtige, houten kist bij jouw Grill Tube. Om jouw Grill Tube te beschermen tegen factoren van buitenaf wanneer jij deze vervoert of juist opbergt wanneer het seizoen op zijn eindje loopt. De stoere kist is tevens gemaakt in Nederland en van dezelfde hoogwaardige kwaliteit als we gewend zijn van Dutch Design.

Kortom, ben je overtuigd dat de Dutch Design Grill Tube, met óf zonder stoere houten kist onmisbaar is geworden bij jouw kampeertripje of in jouw buitenkeuken, kijk dan snel op onze pagina van Dutch Design voor ons assortiment!

Lees meer