Outdoor cooking

Kupilka

Het avontuurlijke, Finse merk Kupilka gaat uit van een eeuwenoude traditie. Kupilka combineert kwaliteit van design met nieuwe technologie. Op deze manier wordt de natuur geëerd met een milieuvriendelijk servies dat een natuurlijke uitstraling heeft. KUPILKA produceert sterk en lichtgewicht servies dat eenvoudig schoon te maken is. De producten van Kupilka zijn zo uitermate geschikt om mee te nemen op reis of wanneer je een actieve sport beoefent als bergbeklimmen.

Oorsprong van Kupilka

In 2003 is de productie van Kupilka gestart. Kupilka betekent ‘mokje’ en stamt af van het Finse woord ‘kuppi’, wat ‘mok’ betekent. Het woord refereert ook naar een term die tientallen jaren door de Finnen werd gebruikt. De Finnen warmden tijdens koude Finse winters bij het drinken van warme dranken hun handen aan hun ‘kupilka’, of mokjes. In 2009 is het merk begonnen met het exporteren van producten. De producten zijn verkrijgbaar in Finland, Nederland en vele andere landen.

Materiaal

De producten van Kupilka worden gemaakt van natuurlijk composiet materiaal (biomaterials), wat bestaat uit 50% houtvezels en 50% kunststof. Een voordeel ten opzichte van producten die volledig van kunststof worden gemaakt is dat de producten van Kupilka beter isoleren, geen smaak en geur absorberen, geen onderhoud nodig hebben en niet gevoelig zijn voor vocht en warmte. Door de compactheid van het materiaal is het servies hygiënisch en gemakkelijk te reinigen. Het materiaal verdraagt temperaturen van tussen de -30° en +100° Celsius uitstekend, waardoor de producten ideaal zijn voor een heerlijke kop warme chocolade melk, koffie, thee, of soep. Daarnaast zijn de producten van KUPILKA vaatwasser- en magnetronbestendig en volledig recyclebaar.

Lees meer