Outdoor cooking

Opinel

Opinel

Het uit het Franse Savoie afkomstige merk Opinel staat voor betrouwbare, efficiënte en erg succesvolle zakmessen. Het merk bestaat sinds 1890 en werd bedacht door de heer Joseph Opinel. De messen van Opinel zijn een populair en alledaags gebruiksobject, dat generatie op generatie is verbeterd en vele gebruikers heeft overtuigd. Opinel bewijst dat eenvoud ook 'veelzijdigheid' kan betekenen. Het heeft zelfs zijn plaats opgeëist in het Franse woordenboek als Frans cultureel erfgoed. Voor de echte liefhebbers bestaat het Opinel-museum in St. Jean-de-Maurienne in Frankrijk!

De messen van Opinel

De messen van Opinel kenmerken zich wereldwijd met name door de stevige houten, voornamelijk beukenhouten heften. Het karakteristieke uiterlijk van het mes ontstond door afgelegen ligging van de fabriek zonder contact met de messenindustrie. De lemmetten zijn verkrijgbaar in carbon staal of in Sandvik 12C27 roestvrij staal. Daarnaast hebben de messen een effectief en doeltreffend blokkeringssysteem, wat de lemmet in zowel open als gesloten toestand blokkeert. 

Voor de avonturiers en survivalfanaten zijn er de zakmessen, zoals de Explore no. 12 en de luxere variant no. 8 (Luxary Range) met verschillende soorten houten grepen. Maar niet alleen voor avontuur in het bos, ook voor avontuur in de keuken zijn de Opinel-messen uitermate geschikt. Zo bestaat er een lijn van keukenmessen, met onder andere een oesterbreekmes em een broodmes, en natuurlijk de gehele keukensets. Voor snoeischaren en andere tuingereedschappen ben je bij Opinel bij het juiste adres. En je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen: Ook voor kinderen bestaan veilige zakmessen zoals deze in verschillende kleuren. Ook kunnen de kleine keukenprinsen en -prinsessen een handje helpen met het mooie keukenset. En denk ook eens aan de geschenksets als origineel cadeau!

Kortom; bijna te veel om op te noemen. Bekijk ons assortiment hierboven voor de ruime keuze!

Lees meer