Outdoor cooking

Pannen

Een gerecht is het lekkerste wanneer ‘ie bereid wordt in de geschikte pan. En wat zijn er veel soorten! Zo heb je de koekenpan, de wokpan, de grillpan, de kookpan, de braadpan, de steelpan, de hapjespan, de snelkookpan…  Kook je vaak groente, vlees en aardappelen? Dan mag een kookpan en koekenpan niet in je keukenkastje ontbreken. In een wokpan bak je groente binnen een mum van tijd beetgaar. Let wel goed op of de pannen wel of niet geschikt zijn voor inductie en of je ze in de vaatwasser kunt doen of niet.

Gietijzeren pannen

Bij gietijzeren pannen denk je misschien dat ze voornamelijk worden gebruikt voor het maken van een lekkere hachee, maar ook steak, brood, pizza en fried chicken kunnen hier perfect in bereid worden. Het duurt misschien even voordat een gietijzeren pan heet is, maar als ‘ie eenmaal heet is, dan wordt én blijft de pan ook loeiheet. Het voordeel van een gietijzeren pan is dat het een puur product is dat geen chemische lagen bevat. Hierdoor heeft een gietijzeren pan dus geen anti-aanbaklaag. Deze anti-aanbaklaag kun je zelf creëren met olie. Gietijzeren pannen zijn erg duurzaam en kunnen, bij goed onderhoud, levenslang mee gaan!

Buiten koken

Buiten koken is helemaal hip. Tegenwoordig wordt niet alleen de barbecue gebruikt om buiten mee koken, maar ook stoves, driepoten en oventafels zijn hartstikke hot. Voor deze buitenkookstellen zijn speciale pannen ontworpen, zodat jij het maximale uit het buiten koken kunt halen! Voor de driepoot, vuurschalen of open vuren zijn er bijvoorbeeld pannen met een extra lange steel, zodat je op veilige afstand van het vuur kunt koken. Dutch ovens worden ook veel gebruikt om te koken boven een open vuur. Petromax heeft daarnaast verschillende gietijzeren pannen om bijvoorbeeld sandwiches en brood te kunnen bakken boven het vuur. Ook pizza is geen probleem met de pizzapan van Ironate!

Lees meer