BonFire dutch oven - gietijzer - zwart - 5,5L - met pootjes + opening voor thermometer

BonFire dutch oven - gietijzer - zwart - 5,5L - met pootjes + opening voor thermometer

 • Inhoud: 5,5 liter
 • Multifunctioneel
 • Opening voor thermometer
€ 66,45
incl. 21% BTW
 • Eerlijke prijzen vinden we belangrijk.
 • Heb je dit artikel toch ergens anders online goedkoper gezien?
 • Vul dit contactformulier in en we sturen je zo snel mogelijk een aanbod
Artikelomschrijving

Met deze Dutch Oven 5,5 liter maak jij de lekkerste gerechten! Je kan deze Dutch Oven gebruiken als koekenpan, soeppan, bakpan of braadpan. Je kan zelfs brood bakken in deze pan. Dit doe je door de pan op pootjes met brooddeeg op kolen te zetten en vervolgens kolen op de deksel te plaatsen. Wil jij voorkomen dat het brood verbrandt? Plaats dan de meeste kolen op de deksel. Naast kolen kun je deze pan ook gebruiken in een houtvuur of aan de kettingen van een Bonfire driepoot. Met de kettingen kun je zelf de hoogte van de pan boven het vuur bepalen. De pan is voorzien van een opening die je kunt gebruiken om met een thermometer de temperatuur in de pan in de gaten te houden. Je kan de gietijzeren Dutch Oven ook gebruiken in een vuurschaal met briketten, binnen op het fornuis of in de oven. Een echte aanwinst!

Gebruik veel olie

Voordat je de Dutch Oven in huis hebt, is deze behandeld met sojaboonolie om ervoor te zorgen dat de pan bestand is tegen voedingsmiddelen. Voordat je de pan gaat gebruiken is het belangrijk dat je de Dutch Oven inbrandt. Gebruik altijd veel olie tijdens het bakken en bewaar de oven op een droge plek. Voor het aanbrengen of verwijderen van kolen op de deksel kun je een kolentang gebruiken. Door de kolen wordt de deksel natuurlijk erg heet. Je kan deze dan ook niet met je handen van de pan halen. Daarvoor gebruik je een dekselheffer

Een leuk feitje: de Dutch Oven was vroeger een echt erfstuk. Zodra de eigenaar niet meer in staat was om de pan op te tillen, werd deze overgedragen aan kinderen en kleinkinderen. Als je de pan goed onderhoudt, kunnen meerdere generaties genieten van de gerechten uit deze pan. 

Oorsprong

De Dutch Ovens worden sinds de 17de eeuw door Nederlanders geproduceerd. De pannen werden gemaakt door vloeibaar gietijzer in zandmallen te gieten. Op een dag heeft een Nederlander dit proces eens goed bestudeerd en besloten om de pannen naar Amerika te transporteren. Zo konden de Nederlanders die naar Amerika waren verhuisd toch genieten van een heerlijke typisch Nederlandse maaltijd. De Dutch Ovens zijn naar verloop van tijd steeds populairder geworden door zijn multifunctionele karakter. Tegenwoordig worden de Dutch Ovens over de hele wereld nagemaakt.

Lees meer
Specificaties
 • Bonfire
 • BS0104
 • zwart
 • gietijzer
 • 6108085800045