Valhal Outdoor koekenpan met handvatten - gietijzer - 50cm
Valhal Outdoor koekenpan met handvatten - gietijzer - 50cm 2
Valhal Outdoor koekenpan met handvatten - gietijzer - 50cm 3

Valhal Outdoor koekenpan met handvatten - gietijzer - 50cm

  • Originele Valhal Outdoor koekenpan, groot
  • Met twee handvatten
  • Diameter: 50 cm
  • Houdt de warmte goed vast
  • Dubbele bodem
  • Voorbehandeld, beschermlaag van natuurlijke olie
  • Gietijzer, voor het goed verdelen en vasthouden van warmte
  • Voor levenslang plezier!
€ 89,00
incl. 21% BTW
  • Eerlijke prijzen vinden we belangrijk.
  • Heb je dit artikel toch ergens anders online goedkoper gezien?
  • Vul dit contactformulier in en we sturen je zo snel mogelijk een aanbod
Product video
Artikelomschrijving

Met deze Valhal Outdoor koekenpan kun jij lekkere gerechten stoven, braden of sudderen. De koekenpan van Valhal Outdoor heeft in tegenstelling tot de Dutch ovens geen pootjes, maar wel een diameter van 50 centimeter. Met deze koekenpan kook jij gerechten voor de hele familie. De pan heeft een dubbele bodem en twee handvatten. Hij is daardoor makkelijk in gebruik en houdt de warmte goed vast.

Gemaakt van gietijzer

De Valhal Outdoor koekenpan is net als de andere Dutch ovens van Valhal Outdoor gemaakt van gietijzer. Gietijzer is een materiaal dat ideaal is om mee te koken doordat het goed de warmte vasthoudt en geleidt. Het is wel belangrijk dat je het materiaal goed behandeld. Gietijzer is namelijk een erg broos materiaal en kan makkelijk beschadigen als je het niet goed onderhoudt. Het is belangrijk om grote temperatuurverschillen te vermijden. Spoel de pan niet af met koud water als deze nog heet is. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de pan doormidden knapt. Het onderhouden van de pan is gelukkig niets ingewikkelds. Je moet hem af en toe goed insmeren met een natuurlijke olie. Vergeet daarbij ook niet de onderkant en de handvatten mee te nemen. Een goed onderhouden pan gaat echt jaren mee!

Antiaanbaklaag

Gebruik iedere keer tijdens het bakken en braden voldoende olie. Hierdoor voorkom je dat jouw gerecht aan de pan blijft plakken. Dat is niet de enige functie van de olie. Door de pan na gebruik af te spoelen met alleen heet water, blijft er een laagje olie achter in de pan. Deze laag beschermt de pan en zorgt voor een natuurlijke antiaanbaklaag. Deze antiaanbaklaag wordt iedere keer tijdens het gebruik van jouw pan vernieuwd. Gebruik dus zeker geen afwasmiddel om de pan schoon te maken en wacht tot de pan voldoende is afgekoeld voor je hem afspoelt.

Handige tools

Wij adviseren je om een aantal handige tools aan te schaffen zodat je de Valhal Outdoor koekenpan met nog meer plezier kunt gebruiken. Allereerst is het handig om een pannenstandaard te gebruiken. Met behulp van een pannenstandaard plaats je de pan net iets boven het vuur. Hierdoor is de kans kleiner dat jouw heerlijke gerecht aanbrandt, doordat de temperatuur in de pan iets lager ligt dan wanneer je hem rechtstreeks op het vuur plaatst. Aangezien de pan van gietijzer gemaakt is, kan deze behoorlijk heet worden. Ook de handvatten! Zorg er daarom voor dat je altijd goede hittebestendige handschoenen draagt als jij de koekenpan gebruikt. Zo voorkom je dat je je vingers brandt tijdens het koken. Je kan er natuurlijk voor kiezen om de pan rechtstreeks op kolen te zetten. In dat geval kan een kolentang erg handig zijn omdat je daarmee de kolen onder de pan kunt optillen en verschuiven.

Lees meer
Specificaties
  • Valhal Outdoor
  • OL0045
  • VH50
  • 50 cm
  • x x (l x b x h)
  • 7081257897790