MITI-001 Sportes Log stove
MITI-001 Sportes Log stove 2
MITI-001 Sportes Log stove 3
MITI-001 Sportes Log stove 4
MITI-001 Sportes Log stove 5

MITI-001 Sportes Log stove

€ 49,95
incl. 21% BTW
Product video's
Artikelomschrijving

Back to basic

Creeër zelf jouw perfecte stove! Buiten koken kan hartstikke simpel zijn. Het enige wat je hoeft te doen om deze unieke stove te maken, is een houtblok uit de houtstapel te pakken, deze in vieren te splitsen en de MITI-001 er bovenop te plaatsen. Je voegt wat aanmaakmateriaal toe en je bent klaar om te gaan. Nu kun je de lekkerste gerechten bereiden op je eigengemaakte stove. 

Optimaal ontwerp

De MITI-001 heeft een optimaal ontwerp waardoor deze gemakkelijk meegenomen kan worden, een goede zuurstoftoevoer garandeert, veilig in gebruik is en geschikt is voor (bijna) alle type pannen en ketels. Door deze eigenschappen is de MITI-001 perfect te gebruiken op zowel jouw outdoor vakantie als je achtertuin barbecue.

Zweedse fakkel

De MITI-001 is ontworpen door Cedric Sportes, een industrieel ontwerper met een passie voor vliegvissen, kamperen en jagen. Sportes was bekend met het idee van een zogenaamde ‘Zweedse Fakkel’. Dit is een kookmethode bedacht door Zweedse militairen rond het jaar 1630. Sportes besloot om dit idee te gebruiken en te optimaliseren, met als resultaat: de MITI-001.

Lees meer
Specificaties
Cedric Sportes
Sportes
Sportes

Het Canadese merk Sportes is toegewijd aan het ontwerpen van kwalitatief hoogwaardige producten en biedt iedere gebruiker een unieke gebruikerservaring. Kwaliteit en betrouwbaarheid staan centraal bij Sportes.

De producten van Sportes zijn voornamelijk gericht op echte liefhebbers van het buiten leven, zoals kampeerders, wandelaars, vissers, jagers en bush crafters en zijn gemaakt van grondstoffen die ruw afgewerkt zijn. De krassen, roest, en andere tekenen van slijtage die kunnen ontstaan na het gebruik, geven het product echt karakter. Alle producten zijn gemaakt door gespecialiseerde lokale Canadese bedrijven in semi-geïndustrialiseerde omgevingen in Quebec, Canada.  

Oorsprong

De oprichter van Sportes, Cédric Sportes, kwam met het idee van de MITI (wat Log betekent in Atikamekw Nehirowisiwok, het eerste land van Quebec) in 2012 tijdens de voorbereiding van een elandenjacht met zijn vriend. Toen het tijd was om de maaltijd te koken, wilde hij een concept uitproberen dat hij onlangs had gezien op YouTube, de Zweedse log. Dit vond hij een zeer bijzonder kookelement. De Zweedse log werd door het Zweedse leger ontwikkeld tussen 1618 en 1648. Nadat Cédric Sportes een houten log in vieren had gesplitst, lukte het hem niet goed om de vier stukken verticaal te stabiliseren op de grond. Nadat het vuur eenmaal aangestoken was, volgde een nieuw obstakel, namelijk het regelen van de luchtfiltering tussen de vier stukken hout. Dit moest ook verbeterd worden, om een effectieve en constante verbranding te creëren. Na enkele minuten van gestage verbranding, werd de pan erop gezet om te koken. Cédric Sportes en zijn vriend waren erg onder de indruk van de effectiviteit van deze kookmethode. Dit kookproces heeft het hoofd van Cédric Sportes nooit verlaten. Ondanks de vele innovaties die hij had bedacht op weg naar huis, kwam hij tot de conclusie dat veel aspecten nog verbeterd moesten worden om een betrouwbare en veilige kookmethode te worden. Na 2 jaar van nadenken over de manieren waarop hij deze Log kon verbeteren, besloot hij zijn ideeën op papier te zetten en tot leven te brengen. Uiteindelijk wordt de MITI het paradepaartje van het nieuwe bedrijf dat Cédric Sportes opzet: Sportes Inc.

Lees meer
Sportes Mini Adventurer's Essentials

Tijdens de introductie van de nieuwe MINI Countryman heeft MINI 3 Adventurer's Essentials uitgekozen. De laatste in rij heeft alles te maken met vuur. De MITI-001 is de derde Essential. De MITI-001 is uitgekozen om het doordachte design, compactheid, gebruiksgemak en kwaliteit.

Ga naar MINI