Outdoor cooking

Syttis

Syttis betekent in het Fins aanmaken of branden. Een geschiktere naam hadden ze niet kunnen vinden voor de producten die het merk levert namelijk: aanmaakbollen. Met de Syttis aanmaakbollen uit Finland maakt u snel en eenvoudig vuur voor uw barbecue, houtkachel, kampvuur, sauna of kooktoestel.

Daarnaast zijn de Syttis aanmaakbollen geschikt voor alle merken kookstoves. Ze zijn gemakkelijk aan te steken met lucifers, aansteker, fire steel of brand glas. Syttis aanmaakbollen zijn ideaal om mee te nemen tijdens uw kampeervakantie of hikingtocht in de bergen. Zo hoeft u niet onnodig veel tijd te besteden aan het maken van een goed vuur, maar kunt u direct genieten van een fijn kampvuur of gezellig barbecueën na een zware en lange tocht. De aanmaakbol geeft een intense hitte af en brandt minimaal 15 minuten. Door de lange brandtijd en de hoge kerntemperatuur ontbrand zelfs vochtig brandhout!

Materiaal

De Syttis aanmaakbollen worden in Finland geproduceerd en zijn gemaakt van paraffine en resthoutsnippers van de Finse bosbouw. De aanmaakbollen hebben een gewaxte aanmaaklont, waarmee de Syttis kunt laten ontbranden. Ook kunt u gedeelte van de bal gebruiken om snel een vuurtje te stoken.  Doordat de aanmaakbollen geen schadelijke petroleum of petrochemische bestanddelen bevatten, zal er geen rook of roet ontstaan. Daarnaast zijn de aanmaakbollen geurloos en 100% afbreekbaar in de natuur. De verpakking van de Syttis aanmaakbollen kunnen milieuvriendelijk verband of gerecycled worden. Met de aanschaf van Syttis aanmaakbollen kunt u overal vuur maken én respecteert u tegelijkertijd het milieu.

Lees meer