Outdoor cooking

Valhal Outdoor

Het Deense merk Valhal Outdoor maakt duurzame producten die je eindeloos kookplezier kunnen garanderen. In de multifunctionele Dutch ovens kun je zowel binnen in de keuken, als buiten op het kampvuur de lekkerste gerechten maken. Het gietijzeren materiaal is ideaal voor het koken op een open vuur. De stoere Dutch ovens krijgen hierdoor na jaren van gebruik een nog mooiere en stoerdere uitstraling.

Koken met een Dutch Oven

De Dutch ovens van Valhal Outdoor zijn voorzien van drie pootjes onderaan de pan, waardoor het vuur niet zal verstikken en de pan goed heet wordt. De openstaande rand is geschikt om er kolen of briketten bovenop te leggen. Hierdoor functioneert de pan ook als oven, waarin je de heerlijkste broden, pizza’s of taarten zelf klaar kunt maken. De binnenkant van elke Valhal Outdoor Dutch oven is voedselbestendig gemaakt door een behandeling met olie op basis van sojabonen. Aangeraden wordt om bij gebruik de Dutch oven eerst boven het vuur te verhitten en veel olie te gebruiken. Wanneer je de oven na gebruik op een droge plek bergt, wordt ook aangeraden om eerst olie aan te brengen. Omdat de pan volledig van gietijzer is gemaakt, zullen de materialen van de pan niet loslaten. Mocht er roest op de pan komen; raak niet in paniek! Dit kan namelijk eenvoudig worden behandeld met een metaalborstel, waarna je weer olie moet aanbrengen op de pan. Maar een beetje roest past ook hartstikke goed bij de uitstraling van de pan. Wanneer de pan op de juiste manier wordt opgeborgen en afgehandeld, zal hij levenslang meegaan!

Oorsprong 

In de 17e eeuw ontworpen de, zoals de naam al weggeeft, Nederlanders Dutch ovens. Zij maakten deze pannen door de gietijzeren pannen in zandmallen te gieten. Een Nederlandse handelaar zag hoe deze pannen werden geproduceerd en transporteerde de pannen naar Amerika. Nederlandse immigranten konden op deze manier toch nog ver van huis van de Nederlandse traditionele keuken genieten! De Dutch ovens werden erg populair doordat ze voor zowel koken als bakken gebruikt kunnen worden. In de loop der jaren kwam er boven op de pan een rand om de kolen in te leggen en werden er pootjes onder gezet. Dit maakt de pan een multifunctioneel item voor in de keuken!

Lees meer