Valhal Outdoor Dutch Oven Gietijzeren Pan Ovaal 9 liter
Valhal Outdoor Dutch Oven Gietijzeren Pan Ovaal 9 liter 2

Valhal Outdoor Dutch Oven Gietijzeren Pan Ovaal 9 liter

 • De deksel kan omgekeerd gebruikt worden als grill
 • Behandeld met natuurlijke olie tegen roesten
 • Twee handvaten
 • Zonder pootjes
€ 99,95
incl. 21% BTW
Product video
Artikelomschrijving

Koken in de buitenlucht

Deze gietijzeren Dutch Oven van 9 liter wijkt af van de andere Dutch Ovens vanwege de ovale vorm en de afwezigheid van pootjes aan de onderzijde van de gietijzeren pan. De ovale vorm is uiterst geschikt voor het bereiden van eend of het bakken van een langer brood. U kunt de Dutch Oven ook in uw houtkachel oven zetten, zonder dat u het risico loopt dat het oppervlak van uw oven wordt aangetast. De rand bovenop de oven biedt ruimte voor bijvoorbeeld stukken houtskool zodat u kunt bakken. De pan is voorzien van een hendel. Hieraan kunt u een ketting bevestigen die aan een driepoot gehangen kan worden. Zo kunt u de pan boven het vuur hangen. Met de schakels in de ketting kunt u de pan hoger of lager boven het vuur hangen. De pan past uitstekend op de pannenstandaard van 40 centimeter. Ook kunt u de deksel op de dekselhouder van Valhal Outdoor plaatsen, waarna u direct kunt beginnen met grillen! 

Onderhoud

De Dutch Oven is van te voren behandeld met sojaboonolie om de pan voedselbestendig te maken. Het is belangrijk dat u voor gebruik de Dutch Oven eerst inbrandt. Aangeraden wordt om veel olie te gebruiken en de pan op een droge plek te bewaren. Het is handig om een kolentang te gebruiken bij het aanbrengen of verwijderen van kolen op de deksel. Een dekselhaak is nuttig om de deksel op te tillen van de pan zonder dat u uw handen verbrandt. Zowel de kolentang als de dekselhaak zijn te vinden in ons assortiment. 

Vroeger was de Dutch Oven vaak een erfstuk. Wanneer u te oud bent om de pan te tillen, kunt u deze gewoon doorgeven aan uw kinderen of kleinkinderen. Mits u de Dutch Oven goed onderhoudt, zal de pan langer dan een leven lang meegaan!

Oorsprong 

In de 17e eeuw werden de Dutch ovens door Nederlanders geproduceerd. Zij maakten deze pannen  door de gietijzeren pannen in zandmallen te gieten. Een Nederlandse handelaar aanschouwde hoe deze pannen werden geproduceerd en transporteerde de pannen naar Amerika. Nederlandse immigranten konden op deze manier toch nog ver van huis van de Nederlandse traditionele keuken genieten. De Dutch ovens werden erg populair doordat ze voor zowel koken als bakken gebruikt kunnen worden. In de loop der jaren kwam er boven op de pan een rand om de kolen in te leggen en werden er pootjes onder gezet. Wereldwijd wordt dit type pan nu nagemaakt.

Lees meer
Specificaties
 • Valhal Outdoor
 • OL0044
 • VH9
 • zwart
 • 10,5
 • gietijzer
 • 7081252628894