Valhal Outdoor Dutch Oven Gietijzeren Pan 8 liter

Valhal Outdoor Dutch Oven Gietijzeren Pan 8 liter

  • Behandeld met natuurlijke olie tegen roesten.
€ 69,95
incl. 21% BTW
Product video
Artikelomschrijving

Functioneel 

Dit formaat Dutch Oven van gietijzer is het meest populaire formaat. In de 8 liter Dutch Oven kunt u een maaltijd voor uw vrienden of familie maken (8-14 personen) en heeft u ruimte voor bijvoorbeeld een hele kip en veel groente. De Dutch Oven functioneert als koekenpan, soeppan, bakpan of braadpan. Daarnaast heeft de Dutch Oven ook een uitstekend formaat om een broodje in te bakken. Dit doet u door de pan op de kolen in het vuur te zetten en kolen op de deksel te plaatsen. Om te voorkomen dat het brood verbrandt, kunt u het beste de meeste kolen op de bovenkant van de deksel leggen. U kunt de pan zowel in een houtvuur zetten, als aan de kettingen van een driepoot hangen. Met de kettingen kunt u de hoogte verstellen. Ook kan de gietijzeren pan in een vuurschaal met briketten, binnen op het fornuis en in de oven. Een functionele aanwinst!

Onderhoud

De Dutch Oven is van te voren behandeld met sojaboonolie om de pan voedselbestendig te maken. Het is belangrijk dat u voor gebruik de Dutch Oven eerst inbrandt. Aangeraden wordt om veel olie te gebruiken en de pan op een droge plek te bewaren. Het is handig om een kolentang te gebruiken bij het aanbrengen of verwijderen van kolen op de deksel. Een dekselhaak is nuttig om de deksel op te tillen van de pan zonder dat u uw handen verbrandt. Zowel de kolentang als de dekselhaak zijn te vinden in ons assortiment.

Vroeger was de Dutch Oven vaak een erfstuk. Wanneer u te oud bent om de pan te tillen, kunt u deze gewoon doorgeven aan uw kinderen of kleinkinderen. Mits u de Dutch Oven goed onderhoudt, zal de pan langer dan een leven lang meegaan!

Oorsprong 

In de 17e eeuw werden de Dutch ovens door Nederlanders geproduceerd. Zij maakten deze pannen  door de gietijzeren pannen in zandmallen te gieten. Een Nederlandse handelaar aanschouwde hoe deze pannen werden geproduceerd en transporteerde de pannen naar Amerika. Nederlandse immigranten konden op deze manier toch nog ver van huis van de Nederlandse traditionele keuken genieten. De Dutch ovens werden erg populair doordat ze voor zowel koken als bakken gebruikt kunnen worden. In de loop der jaren kwam er boven op de pan een rand om de kolen in te leggen en werden er pootjes onder gezet. Wereldwijd wordt dit type pan nu nagemaakt.

Lees meer
Specificaties
  • Valhal Outdoor
  • OL0041
  • VH8
  • zwart
  • gietijzer
  • 8 liter
  • 31 cm
  • 7081256226416