Outdoor cooking

Vuurschalen

Een vuurschaal is onmisbaar voor degenen die nog zo lang mogelijk willen genieten van het buiten zitten. Niet alleen kun je een knisperend vuurtje maken voor wat extra warmte, het draagt natuurlijk ook erg bij aan de gezellige sfeer. In de zomer is het buiten vaak wel warm genoeg om buiten te zitten, maar het vuur in de vuurschaal staat erg gezellig en maakt dat avondje met vrienden en familie helemaal af!

Een warme sfeer

Als het wat kouder begint te worden is de vuurschaal ideaal voor het creëren van een beetje extra warmte. Een warm dekentje en een kopje thee erbij en je kunt heerlijk genieten van een mooie sterrenhemel in de achtertuin met op de achtergrond de warme geluiden van het knisperende vuur. Ook op een feestelijk moment, zoals met oud en nieuw, is het heerlijk om met z'n allen bij een mooi vuur te zitten of te staan. Glaasje gluhwijn erbij en genieten maar!

Een echte blikvanger

Bij een vuurschaal denk je natuurlijk allereerst aan een lekker warm vuurtje dat gezelligheid in de tuin brengt. Het voordeel van een vuurschaal is dat hij ook nog eens bijdraagt aan de sfeer als hij niet aan is. Vuurschalen zijn er in allerlei soorten en maten en gemaakt van verschillende materialen. Je hebt robuuste, verfijnde, grote en kleine vuurschalen en ze zijn allemaal even geschikt om een lekker vuurtje in te maken. Niet alleen het materiaal en de grootte van de schaal zijn sfeerbepalend. Er is ook nog een groot verschil in hoe de poten zijn vormgegeven. Sommige vuurschalen geven je zelfs de mogelijkheid om een voorraadje hout bij de hand te hebben. Kies de vuurschaal uit die bij het interieur van jouw tuin past en je hebt er jaren plezier van: zowel mét als zonder vuur.

Lees meer