Babi Ketjap Spiezen

Babi Ketjap Spiezen

Ingrediënten

  • 400gr varkenslappen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • halve theelepel sambal
  • 3 eetlepels ketchup
  • 100 ml ketjap
  • gemalen korianderzaad
  • gemalen gember
  • gebakken uitjes
  • bosui
  • 4 spiezen

Bereiding

Snijd de varkenslappen in stukken en bestrooi deze met de gemalen korianderzaad en gember. Voeg hier als marinade een scheut ketjap aan toe en meng dit samen door elkaar. Laat dit minimaal een half uur intrekken. Ondertussen kunt u de ui en het sjalotje zo fijn mogelijk snipperen.

Voor de ketjapsaus verhit u in een pan een beetje olie en bakt u de ui en knoflook aan. Voeg hier de ketchup en sambal en toe en laat dit een minuutje mee bakken. Hieraan voegt u een scheut ketjap toe van ongeveer 100 ml. Breng dit aan de kook. Voeg hier ongeveer 100 ml. water aan toe en laat het pruttelen totdat het begint in te dikken. De saus is klaar!

Rijg het gemarineerde vlees aan spiezen en bak deze in een pan op het vuur of leg ze op de BBQ. Na ongeveer 7 min. zijn ze gaar en kunt u de ketjapsaus over de spiezen heen doen. Doe hier wat gebakken uitjes en bosui overheen. U kunt dit gerecht uitstekend met rijst of roerbakgroente serveren.