Chili con carne (in de Dutch Oven)

Chili con carne (in de Dutch Oven)

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 blik bruine bonen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • chilipoeder
  • komijn
  • laurier
  • kaneel
  • melasse
  • ¼ kop sterke koffie
  • olijfolie
  • 3 tomaten
  • 500 gr rijst

Bereiding

Chili con carne is heerlijk na een actieve dag wandelen of zwemmen of tijdens de koude winternachten. Het is snel en gemakkelijk te bereiden en is dus ideaal om te maken tijdens het kamperen.

Snijd de uien en de paprika. Haal de pitten uit de peper en hak deze samen met de knoflook fijn. Bak het gehakt rul. Bak de peper, knoflook en paprika in wat olijfolie. Hang de pan boven een klein vuurtje en laat dit geheel zachtjes pruttelen. Voeg het gerulde gehakt en de gesneden tomaten toe. Voeg het beetje koffie toe met wat peper, zout, kaneel, komijn, laurier, melasse en chili toe. Kook de rijst volgens de verpakking. Aanvallen maar!