Forel van de BBQ

Forel van de BBQ

Ingrediënten

  • 2 forellen
  • dille
  • peterselie
  • 1 venkelknol
  • 1 rode ui
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels grove mosterd

Bereiding

Zo simpel, maar toch zo lekker. De bereiding van dit heerlijke frisse recept is heel makkelijk. Het schoonmaken van de vis kunt u zelf doen, maar dit neemt redelijk wat tijd in beslag. Daarom kunt u dit ook door de visboer laten doen.

Omdat de schil van de sinaasappel ook gebruikt wordt, is het verstandig om een mooie sinaasappel te kiezen. Maak de sinaasappel goed schoon onder de kraan en rasp driekwart van de schil over een fijne rasp. Doe de schil in de kom en pers de helft van der sinaasappel uit. Voeg twee eetlepels van de sap toe aan de sinaasappelrasp met 2 eetlepels grove mosterd. Hak de verse dille en peterselie fijn en voeg van elk van de kruiden 2 eetlepels toe aan het sinaasappelmengsel. Maak het sausje op smaak met peper en zout.

Vouw vervolgens de forel open en bestrijk de binnenkant hiervan met de sinaasappelmarinade. Snijd de ui en de venkel in filterdunneplakjes en verdeel dit over de vis. Vouw hierna de vis dicht en klem ze tussen een visrooster. Laat ze een half uurtje marineren en bestrijk de vis hierna met olijfolie. Nu kunnen ze op de barbecue!

Rooster de forel mooi bruin boven de hete barbecue. Dit kost ongeveer 20 minuten. De forel is lekker om te serveren met een salade of rijst, eetsmakelijk!