Hachee met runderlappen

Hachee met runderlappen

Ingrediënten

  • 3 uien
  • 750g magere rib-/runderlappen (schaal 375 à g)
  • 50g roomboter
  • 2laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 3el rodewijnazijn
  • 1el appelstroop
  • 1 vleesbouillontablet
  • 400 ml kraanwater
  • 1 plakje ontbijtkoek

Bereiding

Deze hachee kunt u heel goed op een open vuur in een Dutch Oven maken.

Dep het vlees droog met keuken papier en snijd het in grote stukken. Verhit boter in een braadpan en bak het vlees op middelhoog vuur bruin, ongeveer 10 minuten. Snipper ondertussen de uien en fruit deze 5 minuten mee. Voeg de kruidnagels, laurierblaadjes, azijn, appelstroop, het bouillontablet en water toe. Het vlees moet net bedekt zijn. Breng dit geheel aan de kook en laat het vuur laag. Stoof de hachee ongeveer 2 uur zachtjes gaar met de deksel op de pan.

Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan en laat de koek in het stoofvocht oplossen en de saus binden. Breng de hachee op smaak met zout en peper en laat het nog 5 minuten op laag vuur verwarmen. Smullen maar!