Mexicaanse hotdogs met salsa saus

Mexicaanse hotdogs met salsa saus

Heerlijk simpel recept tegen de stevige honger

Ingrediënten Mexicaanse hotdogs

  • 4 afbakpistoletjes (of stokbrood)
  • 4 worstjes naar keuze (bijv. Frankfurters of braadworst)
  • 1 Jalapeño peper
  • 8 plakken ontbijtspek
  • 1 blik chilibonen
  • 1-2 avocado’s
  • geraspte kaas
  • maïs
  • mayonaise
  • verse tomaten salsa saus

Ingrediënten tomaten salsa saus

  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • rode peper
  • 1 ui
  • sap van limoen
  • handje verse koriander

Bereiding

De Mexicaanse hotdog is een simpel, maar heerlijk recept tegen de stevige honger.

Bereid voordat u begint met koken de ingrediënten alvast voor. Zorg dat alles wat u nodig heeft klaar staat en fijngesneden is. Zo kunt u direct aan de slag wanneer de barbecue warm is.

Het is het lekkerst om de tomaten salsa saus zelf te maken. En dit is super makkelijk! Pers eerst het teentje knoflook en snijdt de peper fijn en de ui in blokjes. Pers de limoen uit en hak het koriander grof. Stop al deze ingrediënten in een kom, even roeren, en klaar!

Snijd de avocado in stukjes en wikkel de Frankfurters (of andere worstjes) in ontbijtspek. Maak de barbecue warm en leg de afbakbroodjes op het barbecuerooster. U kunt ze ook afbakken in de Dutch Oven met kolen aan de bovenkant. Leg vervolgens de worstjes op het barbecuerooster en rol ze om de paar minuten om. Zo kan het ontbijtspek mooi goudbruin worden.

Wanneer de broodjes en worstjes klaar zijn, kunnen de broodjes gevuld worden. Snijd het broodje open en doe de bonen en mais in het broodje. Hierop legt u de worst. Nu kan de topping erop! Doe de tomaten salsa saus over het worstje heen met een paar lijnen mayonaise, daarop gaan de geraspte kaas, Jalapeño peper en avocado. Smullen maar!

Vindt u het recept te pittig, laat dan de Jalapeño achterwege.