Outdoor Cooking
Paella met gamba's en chorizo

Paella met gamba's en chorizo

Ingrediënten

  • 500gr paella rijst
  • 0,05gr saffraan
  • 400gr kippendijen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 750ml kippenbouillon
  • 2 uien
  • 1 knoflook
  • 2 paprika’s
  • 1 rode peper
  • 200 gram doperwten
  • snuf paprikapoeder
  • 50 gram chorizo
  • ca 15 gamba’s
  • olie om te bakken
  • evt. 1 citroen

Bereiding

Snijd ter voorbereiding de rode peper en ui alvast in kleine stukjes en de paprika’s in ringen. Halveer de tomaten en verwijder de zaadlijsten hiervan. Haal het velletje van de tomaten met een rasp. Zet het vuur aan en verwarm de bouillon in een pan met de saffraan hieraan toegevoegd. Verhit hierna een scheutje olie in de paella pan en fruit de fijngesneden ui, rode peper en knoflook. Voeg de kleine stukjes chorizo hier aan toe. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze gaar. Roer de paellarijst door het geheel heen en voeg de bouillon en tomatenpuree ook toe.

Laat de rijst gaar pruttelen en schep het geheel af en toe om. Voeg in de laatste 3 minuten ook de doperwten toe. Bak de gamba’s ondertussen een paar minuten in een pan. Als al het vocht door de rijst is opgenomen en gaar is, kunt u de gamba’s er bovenop leggen samen met de paprikaringen. U kunt eventueel ook citroenpartjes toevoegen. Wanneer u geen paellarijst kunt vinden, kunt u ook risottorijst gebruiken.