Vispakketje met koolvisfilet

Vispakketje met koolvisfilet

Ingrediënten

  • 400 g koolvisfilets (diepvries)
  • 4 worteltjes
  • 3 bosuitjes
  • 2 cm verse gember
  • 1 rode peper
  • 4 el Japanse sojasaus
  • 2 el olijfolie

Bereiding

Wanneer u diepvries koolvisfilet gebruikt, laat u deze eerst ontdooien. Ondertussen kunt u de wortel raspen en het wit van de bosui in dunne reepjes snijden. Meng dit door elkaar. Schil de gember en rasp het fijn boven een bord. Snijd het groen van de bosui in dunne ringetjes en het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen uw handen zodat de zaadjes eruit vallen. Nu kunt u de peper in ringetjes snijden.

Meng door de rode peper en gember de sojasaus. Snijd de koolvis in stukken wanneer deze ontdooid is en wentel deze door de marinade. Laat dit even liggen zodat de marinade goed kan intrekken. Verdeel de aluminiumfolie in stukken en verdeel het mengsel van wortel en bosui over het midden heen. Hierop legt u de stukkenkoolvis met marinade. Strooi de uiringen over de vis heen en druppel er wat olie op.

Vouw de folie rond de vis dicht zodat u kleine pakketjes heeft. Leg deze pakketjes op de barbecue en laat de vis en wortel gaar worden. Dit zal ongeveer 20 minuten duren. Vouw de pakketjes open wanneer ze klaar zijn en serveren maar!

U kunt heel veel variëren met de vis. Combineer bijvoorbeeld met een lekkere frisse salade.