Outdoor Cooking
Zelfgemaakte pizza in de Dutch Oven

Zelfgemaakte pizza in de Dutch Oven

Ingrediënten voor het deeg

  • 1kg patent bloem
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 15gr gist
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 theelepels zout
  • 500ml lauw water

Ingrediënten voor de basis

  • peper
  • zout
  • uitje
  • knoflook
  • oregano
  • basilicum
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • 1 steel bleekselderij

De garnering (geheel naar wens)

  • parmaham
  • olijf
  • knoflook
  • broccoli
  • champignon
  • tomaat
  • mozzarella
  • gorgonzola
  • geraspte kaas
  • basilicum

Bereiding

Begin met het pizza deeg. Meng alle droge ingrediënten en voeg de olijfolie en het grootste deel van het water toe. Kneed dit tot een soepele deegbal. Als het deeg te plakkerig is, dan kunt u hier nog wat bloem aan toevoegen. Het deeg moet tenminste 10 minuten goed gekneed zijn en niet plakken wanneer u het met schone handen beetpakt. Om te zorgen dat de deegbal niet uitdroogt, smeert u hem in met wat olijfolie en zet u hem afgedekt weg op een niet koude plek. Laat het deeg nu minstens 30 minuten rijzen.

Steek ondertussen een lading brikketten aan met een brikkettenstarter. Zodra de briketten branden, legt u ze op de Dutch Oven deksel en onder de pan om alvast goed voor te verwarmen.

Voor de saus fruit u een fijngesneden ui, twee fijngesneden tenen knoflook en fijngehakte bleekselderij. Voeg dit met wat peper, zout en olijfolie toe aan de gezeefde tomaten, gehakte basilicum en gehakte oregano. Hiermee wordt de pizzabodem zo ingesmeerd.

Snijd alle garnering. Rol het deeg uit tot een zo dun mogelijke pizzabodem. Hiervoor kunt u de tafel gebruiken die u bestrooit met bloem. Leeg voordat u begint met garneren het uitgerolde deeg op een bebloemd bord. Nu kunt u de pizza garneren naar wens! Schuif de pizza van het bebloemde bord in de pan en bak hem in ongeveer 10 minuten gaar.